Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2015 19:19 - Футболните екипи
Автор: sportnistoki Категория: Хоби   
Прочетен: 5122 Коментари: 0 Гласове:
0



Футболните екипи

Футболът е един от най-популярните, интересни и традиционни спортове. Той има милиони почитатели- хора от всякакви възрасти, както мъже и така и жени. И всички знаят правилата на играта.

Всеки знае, че при футбола се оформят два типа отбори – едните са национални, другите- клубни. Националните отбори представляват държавата, за която играят, а клубните са част от спортен клуб и представляват дадена област.

Голяма роля във футбола играят футболните екипи. Те от своя страна се различават в зависимост от отбора, за да се различават играещите един срещу друг. Освен това футболните екипи на националните отбори задължително трябва да се различават от тези на клубните.

Всички знаем, че футболните екипи са строго определени и представляват шорти и фланелки с къс ръкав, както и фланелки с дълъг ръкав, предназначени за по- студените сезони и по- студените места, където се играе.

Футболните екипи на всички играчи от даден отбор са идентични с изключение само на един, а именно вратаря на отбора. Само неговият екип е малко по- различен от останалите. Освен това вратарят задължително трябва да носи предпазни спортни ръкавици, за да предотврати евентуално нараняване от вратата. Ако тези ръкавици липсват, вратарят може да се нарани много сериозно, тъй като топката лети с много голяма скорост към вратата.

В нашата страна едни от най- популярните футболни екипи са на Левски и ЦСКА. Тези два отбора са вечни противници и мачовете между тях винаги предизвикват голям интерес. Запалянковците и на двата отбора са хиляди. Разбира се има и много други отбори като Пирин, Лудогорец, Литекс и т. н., и всеки един си има своите фенове. По време на мачове феновете се обличат в цветовете на любимия си отбор носят всякакви аксесоари- шалчета, шапки, гривни и др. Някои дори се сдобиват с футболни екипи. Днес всеки може да поръча футболен екип на любимия си отбор от специализиран спортен магазин. Така че, може и вие да купите за вас или вашето дете.

Виж повече:

http://sportensklad.bg/sportni-stoki

 




Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sportnistoki
Категория: Хоби
Прочетен: 12202
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031